Groen licht voor plannen kerk en gymzaal in spoordonk.

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 20 december is unaniem het initiatiefvoorstel voor de plannen van Spoordonk vastgesteld. Mooi resultaat en nu gewoon aan de slag.

https://www.ed.nl/kempen/groen-licht-voor-plannen-kerk-en-gymzaal-in-spoordonk~a4c054b90/

Jan Appels overleden

Op 21 mei 2018 is onze ultieme Gewone man overleden. Jan was al geruime tijd ziek, maar bleef altijd positief. Wij zullen hem in ieder geval nooit vergeten. Rust zacht Jan.

#gewoon aandeslag: Raadsbreed akkoord en Benoeming Wethouders

Na zes weken voorbereiding met alle fracties zijn we gisteren tot een besluit gekomen voor het raadsbreed akkoord. Een nieuw hoofdstuk in de oirschotse politiek waar we met alle fracties de komende vier jaar voor zullen gaan.  De nieuwe wethouders(foto) zullen de komende periode bestuurders zijn voor de gehele raad en niet voor 1 partij of coalitie.

De gewone man wil snel aan de slag en is na de verkiezingen en het raadsbreed akkoord zeer tevreden over dit resultaat.

#gewoon aandeslag

 

 

Koninklijke onderscheiding voor Jan Appels

Na de installatie van de nieuwe gemeenteraad hebben we met zijn allen nog 1 persoon in het zonnetje gezet.

Jan Appels heeft een koninklijke onderscheiding opgespeld gekregen van de Burgemeester. Deze onderscheiding is een waardering voor zijn jarenlange inzet voor de gemeenschap. Hij is niet alleen de fotograaf voor tal van verenigingen en evenementen, maar al vele jaren zet hij zich in voor de stichting Pinksterfeesten Westelbeers, EHBO-Vereniging de Beerzen, Gilde St. Sebastiaan Westelbeers en niet te vergeten is hij burgerraadslid en bestuurslid van De Gewone Man.

Jan het is je gegund, Proficiat.

Uitslag verkiezingen 2018

Afgelopen woensdag zijn de verkiezingen geweest en De Gewone Man heeft een fantastisch resultaat behaald. Door jullie steun en vertrouwen stijgen we van 3 naar 4 zetels.  De komende vier jaar zitten we dus met 4 zetels in de raad. Op naar een mooie toekomst #gewoon Bedankt!

Kieskompas Oirschot

Check de standpunten per partij op de site van het kieskompas. Wij raden u aan om na het invullen de partijpunten te raadplegen. Mocht u vragen hebben omtrent bepaalde punten staan wij u graag te woord via het contactformulier op deze site.

https://oirschot.kieskompas.nl/nl/#!/

#Gewoon financieel gezond beleid

Geen 3,2 miljoen over de balk in Oirschot!

 

De afgelopen regeerperiode is er door de coalitie besloten om een nieuwe brug te bouwen over het kanaal om zo de wijk Moorland met het centrum van Oirschot te verbinden. Deze nieuwe houten brug is onderdeel van de groene corridor en er zal een overheidsinvestering van 3,2 miljoen euro mee gepaard gaan ( excl. Jaarlijkse onderhoudskosten) Totaal overbodig als je weet dat er al een brug op nog geen 50 meter afstand over het kanaal ligt. Wat De Gewone Man betreft investeren we in het verkeersveiliger maken van deze brug ( prinses Irenebrug ) en maken we een nieuwe afrit richting Kanaalzone zoals op bijgaande foto voor fietsers en voetgangers. Deze oplossing biedt nog altijd de mogelijkheid voor fietsers en voetgangers om richting de rotonde bij de Lidl te komen. Kortom hiermee besparen we een flink deel van de vele miljoenen die dit project kost welke we in de gemeente Oirschot kunnen besteden waar we met zijn alle meer aan hebben. De toerist vanuit Eindhoven zal het niet uitmaken via welke brug hij/zij over het kanaal komt.

Financieel realistisch beleid #Gewoon gezond.

Fractie De Gewone Man, nr #1 Paul van den Biggelaar

#Gewoon verstandig deel 2

Geen extra ( starters ) lening maar echt betaalbaar bouwen naar behoefte. #Gewoon verstandig.

Afgelopen week hebben we al uitgelegd waarom we geen voorstander zijn van startersleningen. Nu willen we graag uitleggen hoe we onze jongeren maar ook ouderen in onze mooie gemeente willen behouden. De Gewone Man pleit al vele jaren om ‘echte’ starterswoningen te bouwen. Woningen die door de starters ook opgebracht kunnen worden. Dat kan op verschillende manieren zonder hiervoor extra te lenen via de starterslening. Mogelijkheden zijn bv kleinere kavels waardoor de totale kosten lager worden. Ook zijn er mogelijkheden om bv met erfpacht te werken waardoor de koper niet de grond hoeft te kopen. Dit kan al snel tot 40.000 euro schelen in de kosten. Ook CPO heeft al vele huizen opgeleverd in onze verschillende kernen. Bijvoorbeeld in De Hille in Middelbeers worden nieuwe CPO woningen opgeleverd vanaf 165.000 Euro v.o.n. Ook voor ouderen moet er betaalbaar gebouwd worden. Hier kunnen ook op een goede manier, bv gezamenlijk seniorenwoningen gebouwd worden, die daardoor goedkoper zijn en toch levensbestendig.

Betaalbaar bouwen naar behoefte noemen we dat. #Gewoon verstandig! Kees Timmermans, nr 5 De Gewone Man